کمپکتور صفحه ای با شاسی هیساکی Hisaki Plate compactor با توجه به قیمت مناسب، کاربری آسان، بازده بالا و مکانیزم کاری مناسب از کمپکتور با شاسی هیساکی مالزی استفاده می کنند. این نوع کمپکتورها قابلیت کوبندگی 1.5 الی 2 تن را دارا می باشند که با توجه به نوع دستگاه متفاوت می باشد و برای فشرده سازی […]
توسعه صنعت ایرانیان فروشنده انواع دستگاه های کمپکتور در مدلهای دیزلی و بنزینی ( صفحه تخت و قورباغه ای ) میباشد که در مطالب زیر موارد کاربرد و مصارف استفاده از این دستگاه را به اختصار برای خرید بهتر مشتریان توضیح خواهیم داد
کمپکتور
کاربری كمپكتور در زمینه فشرده کردن و متراكم كردن مصالح ساختمانی اعم از خاكی و سنگی می باشد. انواع کمپکتور بر اساس چهار عامل وزن استاتیکی، ضربه، ارتعاش و همچنین کنترل برای متراکم کردن مصالح ساختمانی بهره می برد. کمپکتور ها در واقع مکمل غلتک ها می باشند. نوع دستی کمپکتور مناسب برای محوطه ها با فضای کوچک می باشد و جهت زیر سازی و کوبش محیط های با عرض کم مناسب می باشد. روی صفحه زیرین شاسی، لنگی وجود دارد که نیروی مورد نیاز خود را از موتور دریافت کرده و با انجام حرکات نامتعادل، لرزش ایجاد می کند و در نتیجه سبب کوبش مصالح می گردد.
کاربرد دستگاه کمپکتور
در فعالیت های عمرانی مهم ترین قسمت، زیرسازی و مقاومت خاک می باشد. اگر قبل از شروع ساخت، فشرده سازی انجام نگیرد بر اثر نیروی وزن سازه، خاک نشست کرده و ایجاد ترک می کند. دستگاه کمپکتور به منظور بهینه سازی و تثبیت خاک، در زمان رطوبت بهینه (آب موجود در خاک پس از تبخیر و ته نشینی) مورد استفاده قرار می گیرد و باعث کاهش تخلخل و افزایش وزن مخصوص خاک می شود. این روش در زمین های رسی و گل آلود کارآمد نخواهد بود و همچنین در عملیات فشرده سازی، ضخامت لایه خاک از 30 سانتی متر بیشتر نشود.
کوبیدن یا کمپکت کردن توسط دستگاه کمپکتور
کمپکتور با فشرده سازی لایه های مختلف مواد، ضخامت لایه ها را کاهش و هوای ما بین را از بین می برند که این عمل باعث افزایش مقاومت خاک و قرارگیری محکم مولکول های آن در کنار یکدیگر می گردد.
در حقیقت کمپکتور خاک را پی سازی نموده تا امکان بتن ریزی و عملیات بعدی همچون بتن ریزی، ستون ریزی، از بین بردن هوای بتن با استفاده از موتور ویبراتور و شیلنگ ویبراتور و صاف سازی سطح بتن به وسیله عملیات شمشه کشی، ماله کشی و … فراهم گردد.
مزایای کمپکت کردن یا فشرده سازی بادستگاه کمپکتور
- ظرفیت تحمل بار را افزایش می دهد.
- از نشست خاک جلوگیری می کند.
- ثبات خاک را فراهم می کند.
- کاهش میزان تورم، انقباض و نفوذپذیری مایعات در خاک.
- از آسیب هایی همچون یخ زدگی خاک جلوگیری می کند.
انواع کمپکتور موجود در فروشگاه
- کمپکتور صفحه ای (Plate Compactor)
- کمپکتور قورباغه ای (Tamping rammer)
دستگاه کمپکتور در مدلهای قورباغه ای و صفحه ای
کاربری کمپکتور در زمینه فشرده کردن و متراکم کردن مصالح ساختمانی اعم از خاکی وسنگی می باشد . کمپکتور براساس چهار عامل وزن استاتیکی , ضربه , ارتعاش و همچنین کنترل برای متراکم کردن مصالح ساختمانی بهره می برد . کمپکتورها در واقع مکمل غلتک ها می باشند . نوع دستی کمپکتورها مناسب برای محوطه هایی با فضای کوچک و در جهت زیر سازی و کوبش محیط های با عرض کم مناسب می باشد
دستگاه های کمپکتور از لحاظ سوخت و شاسی
کمپکتورها در اندازه وابعاد متنوع و همچنین با قدرت ضربه 1500 تا 6000 کیلو گرم بر سانتی متر ارائه می شود . این دستگاه ها از لحاظ دسته بندی بر اساس سوخت دستگاه وشاسی آن به سه گروه متفاوت تقسیم می گردد
- کمپکتور دییزلی
- کمپکتور قورباغه ای
- کمپکتور صفحه ای یا بنزینی
توضیحات فنی در مورد دستگاه کمپکتور و مدلهای موجود در فروشگاه توسعه صنعت ایرانیان
دستگاه کمپکتور دیزلی
کمپکتور دیزلی یکی از قدرتمند ترین نوع کمپکتور در این صنعت به شمار می آید از آنجایی که این دستگاه با سوخت به نام گازوئیل کار میکند به آن کمپکتور گازوئیلی نیز گفته میشود.
نکته :
این دستگاه مخصوص کوبش خاک بتون در موارد خاص بتنهای محلح شده با میلگرد بسیار استفاده میشود.
مزیت استفاده از کمپکتور دیزلی
- سوخت بسیار ارزان
- دستگاه پرقدرت و قوی
- ضربه زدن با قدرت 2 تن
- استفاده طولانی مدت در پروژهای سنگین و نیمه سنگین
توجه داشته باشید دستگاه کمپکتور دیزلی نسبت به دستگاههای مدل مشابه خود از قیمت بسیار بالاتری برخوردار است
دستگاه کمپکتور صفحه ای یا بنزینی
کمپکتور صفحه ای یا بنزینی برای فشرده ساز صفحه ای یکی از ضروری ترین تجهیزات ساختمانی می باشد و برای فشرده کردن و کمپکت سازی انواع مختلف خاک و شن و ماسه مورد استفاده است. کمپکتورهای صفحه ای در اندازه ، قدرت و مکانیزم عملکرد متفاوت هستند. یکی از عوامل اصلی شناسایی در کمپکتورها ابعاد صفحه ی پایین آنها است.
کمپکتور صفحه ای یا بنزینی یکی از رایج ترین و پرکاربردترین از انواع کمپکتور مورد استفاده در بازار بوده که از آن جهت کوبش و پی سازی در ساختمان ها استفاده می گردد. این مدل کمپکتور صفحه ای یا بنزینی که به کمپکتور روبین نیز مشهور است، به دلیل ابعاد صفحه مناسب، کاربری آسان و قدرت کوبش بالاجزء پر استفاده ترین کمپکتور ها در کشور محسوب می گردد.
نکته :
قیمت کمپکتور صفحه ای یا بنزینی نیز نسبت به انواع کمپکتور دیگر موجود در بازار مناسب تر می باشد که این امر یکی از اصلی ترین عوامل در پرطرفدار بودن این نوع کمپکتور به حساب می آید.
مزایای استفاده از کمپکتور های صفحه ای یا بنزینی
- پایه از جنس فولاد بوده و در برابر سایش مقاوم
- استفاده از شاسی مستحکم و کلاچ و پولی با کیفیت و دوام بالا
- تسمه های لاستیکی سنگین
- تسمه فولادی قدرتمند
دستگاه کمپکتور قورباغه ای
کمپکتور قورباغه یا همان کامپکتور کانگورویی یکی از انواع پرکاربرد کمپکتور ها می باشد که در صنایع مختلفی از جمله صنایع فشرده سازی خاک، برای انتقال خطوط گاز، آب، برق، تلفن و غیره و همچنین پروژه های مختلف راهسازی و ساختمانی کاربرد دارند.
نکته :
از دیگر نام هایی که به کمپکتور قورباغه ای اطلاق می گردد می توان به کمپکتور پرشی اشاره نمود.
مزایای استفاده از کمپکتور قورباغه ای
- سرعت عمل بالا در کوبش خاک
- طراحی منحصر به فرد
- دسته ضد ارتعاش
- قدرت ضربه 1.5 تن
- کوبش خاک در مناطق با محدودیت فضا
برند شاسی های دستگاه کمپکتور
- شاسی دستگاه هیساکی ( HISAKI ) محصول کشور مالزی
- شاسی دستگاه میکاسا ( Mikasa ) محصول کشور ژاپن
- شاسی دستگاه هوپت ( Hoopt ) محصول کشور سنگاپور
- شاسی دستگاه کوپاز ( Copaz ) محصول کشور کره
- شاسی دستگاه کمپکتور چینی
- شاسی دستگاه گمپکتور ایرانی
نکته :
در حقیقت کمپکتورها ماشین آلاتی هستند که جهت متراکم کردن مصالح خاکی وسنگی , پی سازی برای ساختمان بکار می روند و مکمل کار غلطک ها می باشند.
کمپکتور چیست ؟
کمپکت کردن یا فشرده سازی را فرآیندی گویند که در آن با نیرویی مکانیکی چگالی یک ماده را افزایش می دهند. در عملیات فشرده سازی، با کاهش فضای خالی بین ذرات تشکیل دهنده خاک و آسفالت آنها را متراکم می نمایند، به مرور زمان ماده سست و کم مقاومت نشست می کند و به صورت طبیعی خود را متراکم خواهد ساخت.
نکته قابل ذکر اینکه هرچه چسبندگی ذرات تشکیل دهنده مصالح بیشتر باشد، عملیات متراکم سازی بهتر انجام می شود. در عمل فشرده سازی یا کمپکت کردن با اعمال نیروهای مکانیکی گوناگون، زمان مورد نیاز برای فشرده سازی را از سال ها به ساعت ها کاهش می دهیم. مکانیزم عملکرد در کمپکتورهای صفحه ای به این صورت است که در کمپکتورهای صفحه ای ارتعاش ایجاد شده از روتور گریز از مرکز به صفحه کمپکتور منتقل می شود. ارتعاش در صفحه کمپکتور، ماشین را رو به جلو حمل می کند. حرکت ارتعاشی همراه با وزن دستگاه عمل فشرده سازی یا کمپکت کردن را ممکن می سازد. کمپکتور دارای کاربری های متعددی از جمله فشرده سازی، کمپکت، کوبنده خاک، زیرسازی، پی سازی، پی ریزی، متراکم کننده خاک می باشد.
فشرده سازی خاک یا آسفالت با یکی از نیروهای زیر یا ترکیبی از نیروها انجام می گردد :
- فشار ثابت استاتیکی
- اصابت (برخورد)
- دستکاری یا لرزش (ویبراسیون)
در حقیقت کمپکتورها ماشین آلاتی هستند که جهت متراکم کردن مصالح خاکی و سنگی و پی سازی برای ساختمان بکار می روند و مکمل کار غلطک ها می باشند.
کمپکتورها از چهار پارامتر برای کوبیدن خاک استفاده می کنند:
- وزن استاتیکی
- ضربه
- ارتعاش
- کنترل
ملاک تشخیص میزان کارآیی کمپکتورها
دو مشخصه مهم کمپکتورها که ملاک تشخیص میزان کارآیی آن ها می باشند عبارتند از :
- ابعاد صفحه
- مقدار نیرویی که در هر بار ضربه وارد می کند بر حسب کیلونیوتن
کمپکتورها در ابعاد گوناگون و از قدرت کوبش 1500 تا 6000 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع در بازار موجود می باشند. ابعاد صفحه کمپکتور هر چه کوچک تر باشد، نیروی وزن صفحه پایین تر و تعداد ضربات پشت سر هم بیشتری خواهد داشت و بالعکس.
موتور دستگاه کمپکتور
موتورهای مورد استفاده در کمپکتورها می توانند هر یک از برندهای زیر باشند :
- موتور هوندا
- موتور روبین
- موتور كاوازاكی
- موتور سوبارو
- موتورهای چينی
سرعت حرکت در دستگاه کامپکتور به چه عواملی بستگی دارد !
سرعت حرکت در کامپکتورها به عواملی اعم از :
- قدرت حرکت دستگاه شیب زمین
- نوع سطح
- نوع مصالح
بستگی دارد.
بطوری که دستگاه در تک تک این آیتم ها سرعت های مختلفی خواهد داشت. برای مثال در محلی که شیب زمین صفر و سطح آن از خاک نرم باشد، با کامپکتوری به قدرت 5 اسب بخار و ضربه 1.5 با وزن تقریبی 80 کیلو گرم، سرعت بیشتری خواهد داشت نسبت به کامپکتوری که در شیب +3 و خاکی با دانه های شکسته و ضربه 3 تن با وزن 200 کیلو باشد.
میزان قدرت ضربه زنی در دستگاه کامپکتور
- قدرت ضربه در کامپکتورها از 1000 کیلو الی 8000 کیلو متفاوت است که اغلب از مدل های 1.5 تن و 3 تن استفاده می شود.
- بر حسب قدرت موتور، ابعاد صفحه و وزن خود دستگاه محاسبه می شود
- . عمل آن بدین صورت است که نیروی چرخشی موتور به لنگ داخل دستگاه منتقل شده و آنرا حرکت می دهد لذا صفحه دچار پرش شده و ضربه های متوالی را به سطح وارد می نماید که این ضربه ها در دقیقه بر حسب دور متفاوت می باشد.
میزان فشاز کاری در راندمان بلابرای دستگاه کمپکتور
همانطور که در قسمت سرعت حرکت در کامپکتورها ذکر شد حداکثر راندمان کاری در کمپکتورها متفاوت است و باید به این موضوعات این مطلب را نیز اضافه نمود که در هر 3 ساعت کار 30 دقیقه استراحت به دستگاه داده شود جهت جلوگیری از فشار زیاد به دستگاه. در کل اطلاعات جهت محاسبه راندمان کاری را باید نسبت به آیتم های فوق الذکر در نظر گرفت.
مصرف سوخت و نوع سوخت در دستگاه کمپکتور
کامپکتور از نظر تامین نیرو به سه دسته کلی بنزینی گازوئیلی و برقی تقسیم می شود که اغلب آنها بنزینی هستند. مصرف سوخت در دستگاه به راندمان کاری مرتبط است به طور میانگین حدود 1 لیتر در ساعت. در دستگاه های گازوئیلی مصرف کمتر است. این مقدار مصرف در موتورهای برقی که بسیار کم مورد استفاده است بالا بوده و توجیه اقتصادی ندارد.
مکانیزم کارکرد دستگاه کامپکتور
کامپکتور وسیله ای جهت فشرده سازی سطوح می باشد تا عمل کف سازی با سهولت انجام شود. مکانیزم عملکرد کمپکتورها به این صورت می باشد که نیرویی که از موتور به صورت چرخشی به وسیله فولی و تسمه به شفت متصل به لنگ وارد می شود و شفت را با سرعتی به چرخش در می آورد که باعث پرش صفحه کمپکتور بشود. در هر بار چرخش و پرش یک بار عمل کوبش انجام می شود که این عدد در سرعت به تعداد بالایی می رسد.
دانه بندی سطح خاک مناسب جهت کمپکت کردن با دستگاه کمپکتور
تمامی سطوح و خاک ها از دانه های درشت گرفته تا دانه های ریز گرد و شکسته و نوک تیز، همه قابل فشرده سازی می باشند ولی از نظر فشار و دوام با هم متفاوت هستند و این موضوع مورد بحث می باشد که سرعت حرکت ، مقدار انسجام و غیره همه در نوع دانه بندی خاک جهت کمپکت کردن مورد بررسی است. دانه های گرد و در اصطلاح رودخانه ای، نرم و دارای سطح صیقلی میباشند که اصطکاک کمتری ایجاد کرده و سرعت حرکت را افزایش می دهد. در سوی دیگر دانه های شکسته و زبر می باشند که کامپکت کردن آنها کمی مشکل تر است و باید به دفعات این کار انجام شود که مرطوب کردن آنها باعث سهولت کار می شود.
از چه نوع دستگاه کامپکتوری برای کمپکت کردن باید استفاده کرد؟
برای استفاده از کامپکتورها باید به فضای اجرایی توجه نمود به این طریق که کمپکتور صفحه ای سبک یا سنگین نسبت به نوع خاک سطح محاسبه می شود. بدین صورت که برای کوبیدن سطوح در انجام عملیات هایی با فضای اندک همانند کانال ها و راه های محل عبورلوله یا کابل های مخابراتی یا برق کشی، از کمپکتورهای قورباغه ای یا پرشی استفاده می شود.
نکته :
ابعاد پلیت کامپکتورها اعم از پرشی یا کانگورویی، صفحه ای و صفحه ای سنگین از ابعاد 25*25 تا الی 90*65 می باشد.
سرویس و نگهداری دستگاه کامپکتور
جهت افزایش طول عمر دستگاه کمپکتور و سالم ماندن دستگاه می بایست اقداماتی را انجام داد.
- تعویض روغن در هر 50 ساعت کاری
- فیلتر هوا هفته ای یک بار مورد برسی قرار گرفته و نظافت شود.
- هر 500 ساعت نیاز به تعمیرات و سرویس اساسی دارد.
- ماهی یکبار نیازمند به آچارکشی می باشد.
- سیم گاز و هندل همواره مورد بررسی باشد.
- قبل از اولین استفاده از کمپکتور صفحه ای در بخش لنگ شاسی، واسکازین بررسی شود (میزان 400 سی سی مورد نیاز است).
- پس از هربار استفاده از دستگاه، باک سوخت تخلیه شود.
نحوه ارائه دستگاه کمپکتور
مجموعه توسعه صنعت ایرانیان توانسته است در مدلهای مختلفی از دستگاه کمپکتور فعالیت نماید. دستگاه کمپکتور از گذشته دارای ظاهری مشخص بوده که تا امروز هیچ تغییر ظاهری نداشته است .
موضوعی که در این بخش باید به آن اشاره نماییم این است که دستگاه کمپکتور معرفی شده در این بخش برای مصارف کوبیدن بتن های معمولی ویا بتن های مصلح و ایجاد بافت سازی در بتن استفاده میشود
در این قسمت اگر بخواهیم از بیشترین فروش و مصرف در بین محصولات معرفی شده اشاره نماییم . دستگاه کمپکتور را می توان نام برد که این موضوع در بین خریداران بسیار رواج داشته است و توانسته مشتریان بسیاری را به خود جلب نمایند.
برای خرید دستگاه کمپکتور و دریافت قیمت مناسب می توانید کارشناسان در این زمینه مشاوره مناسبی را به مشتریان عزیز ارائه دهید .