کپسول گاز اتیلن 50 لیتری
گاز اتیلن
در سال ۱۷۹۵، اتیلن را گاز اولفین مینامیدند. اولین سنتز ترکیبات اتیلن (دی کلرو اتان) در سال ۱۷۹۵ توسط شیمیدان هلندی انجام شد. در اواسط قرن ۱۹ به علت اینکه C2H4 یک هیدروژن از C2H5 اتیل کم داشت، پسوندهای ene (از ریشه یونانی) به آخر اتیل اضافه کرده و از آن به بعد گاز اولفین را اتیلن مینامند. تا سال ۱۸۵۲ در متون علمی واژه اتیلن استفاده میشد.
در سال ۱۸۶۶ «هافمن» شیمیدان آلمانی، سیستم نامگذاری هیدروکربنها را بر پایه آلکان بنا نهاد. در این سیستم، هر هیدروکربنی که از آلکان مربوطه دو هیدروژن کمتر داشت، آلکن با فرمول CnH2n و اگر چهار هیدروژن از آلکان مربوطه کم داشت آلکین CnH2n-2 نامیده میشود.
طبق این نامگذاری،گاز اتیلن به اتن تغییر نام یافت. انجمن بینالمللی شیمیدانها در سال ۱۸۹۲ این نام را وارد نامگذاری آیوپاک کردند و از آن تاریخ تا امروز، این نام در متون علمی و کتابهای درسی و … مورد استفاده قرار میگیرد. جرم مولکولی این ترکیب ۰۵/۲۸گرم بر مول و چگالی آن ۲۶/۱ گرم بر لیتر است.
قابلیت انحلال آن 250mL در یک لیتر آب صفر درجه است. نقطه ذوب آن °41.04K و نقطه جوش آن °169.4K و حد انفجارش ۲٫۷ تا ۳۶٪ در هواست.
خصوصیات مولکول
روشهای تولید گاز اتیلن چگونه است
در صنایع پتروشیمی با روش کراکینگ با بخار آب تولید میشود. در این فرایند هیدروکربنهای گازی و محلولهای سبک هیدروکربن حاصل از نفت به مدت بسیار کوتاه در دمای ۹۵۰–۷۵۰ درجه سانتیگراد حرارت داده میشوند.
عموماً در این واکنش هیدروکربنهای بزرگ به هیدروکربنهای کوچک شکسته شده، هیدروکربنهای اشباع با ازدستدادن هیدروژن به هیدروکربنهای غیر اشباع تبدیل میشوند.محصول این واکنش مخلوطی از انواع هیدروکربنهاست که اتیلن عمدهترین آن است.
مخلوط را بهوسیله متراکمسازی و تقطیر جز به جز جداسازی میکنند. روشهای دیگر، هیدروژندارکردن استیلن با استفاده از کاتالیزور و آبگیری از اتانول است.
واکنش شیمیایی
آلکنها بهعلت داشتن پیوند دوگانه در واکنشهای افزایشی شرکت میکنند. هالوژنها با اتیلن واکنش داده و تولید هالو اتان میکند. با افزودن آب به پیوند دوگانه اتانول تولید میشود، اما سرعت واکنش بدون حضور کاتالیزگر پایین است.
در حضور کاتالیزگرهای فلزی نظیر
- پلاتین
- نیکل
بافشار بالا، اتیلن، هیدروژندار شده، به اتان تبدیل میشود
اتیلن در حضور پراسیدها به اتواکسید که یک ترکیب حلقوی است تبدیل میشود. اتیلن در حضور رادیکالهایی که واکنش بسپارش را آغاز میکنند، به پلیاتیلن پلیمریزه میشود.
کاربرد گاز اتیلن
این ماده اولیه مهم برای تولید بسیاری از ترکیبات آلی پر مصرف در صنعت بشمار می رود . گاز اتیلن به صورت گسترده در صنعت پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرد . اتیلن یا پلیمر یزه شدن . پلی اتیلن را تولید می کند که یک پلاستیک بسیار مهم است . با تکرار شدن , پیش ماده پلی وینیل کلرید ( PVC ) را تولید می کند . با ترکیب شدن , بنزن , اتیلن بنزن ایجاد می کند که ماده اصلی پلی استر می باشد .
اتیلن نوعی هرمون گیاهی است که باعث رسیدن میوه ها , و باز شدن شکوفه ها و گلها و همچنین ریزش برگها در پائیز می شود . به دلیل این خاصیت در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد .
برای جلو گیری از خراب شدن میوه هایی مانند :
- سیب
- گلابی
- موز
- وغیره
در حول و نقل یا انبار آنهارا کمی نارس میچینند وقبل از وارد کردن به بازار , تحت تاثیر گاز اتیلن قرار می دهند تا رسیده شود .
نکته :
نکات ایمنی کار با این سیلندر هیچ خطری برای سلامت انسان ندارد . زمان استفاده از این گاز 24 الی 72 ساعت است و انبار نگهداری باید بسته و بدون منفذ و همچنین دارای تهویه مناسب باشد .
نحوه استفاده در سرد خانه های میوه
استفاده از گاز اتیلن به ازای هر میوه متفاوت است و باغداران و انبارداران باید روش و میزان دقیق استفاده از آن را بدانند. برای میوه های مختلف لازم است مقدار لازمی از این گاز در دمای مشخصی در انبار منتشر گردد و استفاده بیش از اندازه از آن باعث تخریب میوه می گردد.
در جدول زیر برای برخی از میوه ها مشخصه های لازم و اطلاعات مورد نیاز آمده است :
نوع میوه | موز | گوجه فرنگی | کیوی | خرمالو |
مقدار گاز اتیلن برحسب PPN | 10 | 10 | 10 | 10 |
مدت زمان مورد نیاز برحسب ساعت | 24 | 24 | 24 | 24 |
دمای مناسب برحسب سانتیگراد | 15تا 21 | 13تا22 | 18تا21 | 18تا21 |
نکات مهمی که درهنگام استفاده از گاز اتیلن در سرد خانه میوه باید رعایت کرد :
- انبار نگهداری میوه باید عایق حرارتی داشته باشد تا بتوان دما را در آن کنترل کرد
- انبار نگهداری میوه باید کاملا بسته و غیر قابل نفوذ باشد به خصوص برای میوه های همچون موز.
- انبار باید در برابر سرما نیز دارای سیستم گرمایش مناسب باشد.
- جریان دمای سردخانه بهتر است ثابت باشد زیرا باعث عمل آوری بهتر میوه با گاز اتیلن می گردد.
- دمای سردخانه و انبار میوه باید مناسب باشد و دمای زیر 10 درجه سانتیگراد به اغلب میوه ها صدمه می زند و در دمای پایین 5 درجه برخی میوه های باتولید چند برابر گاز اتیلن باعث تخریب خود و دیگر میوه ها می گردد.
- برای از بین بردن گاز اتیلن در انبار می توان از پرمنگنات پتاسیم استفاده کرد.
- به دلیل تسریع در زمان عمل آوری میوه با گاز اتیلن، بهتر است فقط در زمان ارائه میوه به بازار از گاز اتیلن استفاده نمایید.
نکته :
برای شناختن کاربرد گاز اتیلن در کشاورزی بر روی نوشته سبز کلیک کنید
خواص گاز اتیلن
- این گاز به صورت بی رنگ با بوی شیرین ملایم است
- نقطه جوش گاز اتیلن 136 درجه سانتیگراد می باشد
- این گاز قابل اشتعال و آتش زا می باشد
- جزء مواد است که به شدت امکان تغییرات شیمیایی قرار دارد
- درجه حرارت خود آتش گیری 542.8 درجه سانتیگراد می باشد
نکات ایمنی درباره گاز اتیلن در زمان تماس با آتش
- در زمان آتش سوزی ابتدا منبع نشت گاز را بسته وبعد اقدام به اطفاء حریق گردد
- در هنگام کار کردن با گاز حتما از عینک محافظ استفاده گردد
- از ضربه زدن به سیلندر جدا خوداری شود
- جهت حمل و نقل سیلندر های اتیلن حتما از چرخ دستی استفاده شود
- با دست روغنی , دستکش روغنی و یا لباس روغنی کپسول گاز اتیلن را جابه جا نکنید
- سیلندر همیشه به صورت عمودی قرار گیرد
- سیلندر در محیط خشک , خنک و همراه با تهویه محیط مناسب قرار گیرد
بسته بندی وارسال گاز اتیلن :
گاز اتیلن در کپسولهای طبی و صنعتی نگهداری میشوند که این کپسولها به شرح زیر است
- 2 لیتری
- 5 لیتری
- 10 لیتری
- 20 لیتری
- 50 لیتری
نکته :
کپسول گاز اتیلن در فشار های 100 بار و 200 بار در فروشگاه توسعه صنعت ایرانیان موجود است و به در خواست مشتریان عزیز در سایز های توضیح داده شده قابل عرضه می باشد
فروش کپسول و گاز اتیلن
مجموعه توسعه صنعت ایرانیان توانسته است در مورد این گاز فعالیت بسیاری نماید. مشتریان عزیز توجه داشته باشید که کپسول و گاز از گذشته برای مصارف خاص مورد استفاده قرار گرفته شده است که تا امروز هیچ تغییر نداشته است
موضوعی که در این بخش باید به آن اشاره نماییم این است که گاز معرفی شده در این بخش میباشد که اگر در این قسمت اگر بخواهیم از بیشترین فروش و مصرف در بین محصولات معرفی شده اشاره نماییم .
این مجموعه توانسته است با استفاده از کارشناسان در این زمینه مشاوره مناسبی را به مشتریان عزیز ارائه دهد