دستگاه گندگی نجاری

دستگاه گندگی نجاری

توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه گندگی نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم

یکی از دستگاه‌های مهم و لازم در کارگاه‌های صنایع چوب، گندگی است.

به عبارتی می‌توان این دستگاه را در میان اره فلکه ای و اره میزی یا سه‌کاره، دستگاهی دوست‌ داشتنی دانست.

شاید به این خاطر باشد که استادکار فقط با تنظیم درست دستگاه، باید منتظر یک چوب صاف و یکدست باشد.

چون عمل حرکت و رندیدن چوب را خودکار انجام می‌دهد و شما فقط باید به دستگاه، خوراک می دهید.

توضیحات در مورد دستگاه گندگی نجاری 

پس از توضیحات بالا باید به معرفی بیشتر این دستگاه بپردازیم.

معمولاً گندگی در مرحلهٔ آخر مربوط به ساخت یک قطعه چوبی به کار می‌رود.

ابتدا الوار به‌وسیلهٔ رنده میزی، یا همان دستگاه‌های سه‌کاره موجود در کارگاه های نجاری ، یک نر و یکرو می‌شود .

سپس به‌وسیله اره نواری به اندازه‌های دلخواه برش داده می‌شود و پس از آن با استفاده از گندگی، چوب بریده‌شده به‌صورت صاف و یکنواخت تراشیده می‌شود.

دستگاه گندگی نجاری از بخش‌های مختلف تشکیل‌ شده است که به معرفی هر یک از این بخش‌ها می‌پردازیم 

در این نوشته به دستگاه‌های گندگی نجاری تمام‌خودکار و با تنظیمات حرفه‌ای نمی‌پردازیم و هدف ما در این آموزش معرفی گندگی‌های معمول در کارگاه‌های نجاری است.

ماشین‌های گندگی از نظر هدایت صفحه و تنظیم آن به دو گروه تقسیم می‌شود:

  • ماشین گندگی با بالابر خودکار (تنظیم صفحه خودکار)
  • ماشین گندگی با بالا بر دستی

در نوع اول، صفحه‌ی تنظیم ضخامت تنها با استفاده از دو دکمه به حرکت در می‌آید.

یکی صفحه را بالا برده و دیگری آن را پایین می‌آورد.

به این وسیله اندازه‌ی مورد لزوم تنظیم می‌شود.

در این ماشین‌ها بالابر دستی نیز وجود دارد تا وقتی بالابر خودکار از کار می‌افتد یا نیازی به استفاده از آن نیست، مورد استفاده قرار گیرد.

در نوع دوم، بالابر با دست حرکت کرده و صفحه را به‌اندازه‌ی لازم، بالا یا پایین برده و تنظیم می‌کند.

ابتدا به معرفی بخش‌های بیرونی دستگاه می‌پردازیم .

کلید خاموش و روشن 

 این کلید تقریباً در هر دستگاهی وجود دارد و نیاز به بحث بیشتر در این مورد نیست.

اهرم تنظیم ارتفاع 

در همهٔ دستگاه‌های صفحه‌ای متحرک وجود دارد که با چرخاندن اهرم موجود در روبروی دستگاه، قادر خواهید بود اندازه صفحه را بر اساس نیاز خود تغییر دهید و مقدار باری که نیاز دارید از روی چوب برداشته شود را مشخص نمایید.

نشانگر 

در همهٔ دستگاه‌ها نشانگر مندرجی وجود دارد که فاصله صفحه تا تیغه را نمایش می‌دهد.

اهرم قفل کن صفحه

قبل از چرخاندن اهرم تنظیم ارتفاع، باید اطمینان حاصل کنید که اهرم قفل کن دستگاه باز باشد و صفحه امکان حرکت داشته باشد. پس اهرمی که در سمت چپ پیچ تنظیم ارتفاع وجود دارد، برای ثابت نگه‌داشتن فاصلهٔ تیغه تا صفحه به کار می‌رود. چون در اثر لرزش دستگاه امکان چرخیدن پیچ تنظیم ارتفاع وجود دارد. به همین جهت اگر به ارتفاع موردنظر خود رسیده‌اید، حتماً با استفاده از این اهرم، صفحه را ثابت نگه دارید. با چرخاندن اهرم به سمت چپ، صفحه را آزاد خواهید کرد و با چرخاندن اهرم به سمت راست، صفحه قفل می‌شود.

اهرم کنترل سرعت 

اهرم دیگری هم معمولاً در گندگی وجود دارد که به‌صورت نیم دور حرکت می‌کند. این اهرم به گیربکس گندگی متصل است و سرعت گردش غلطک رانش به جلو را تنظیم می‌کند. این حرکت به دو صورت آرام و تند صورت می‌پذیرد.

اهرم ترمز پیشروی قطعه

در برخی گندگی‌های حرفه‌ای‌تر، اهرمی وجود دارد که به‌صورت ترمز عمل می‌کند و از حرکت چوب به سمت جلو، جلوگیری می‌کند این اهرم بانام ((ترمز پیشروی قطعه)) به کار می‌رود.

یک مثال ! :

گاهی وقت‌ها پیش می‌آید سطح چوب ناهموار است در برخی قسمت‌ها ضخامت چوب بسیار زیاد می‌شود و دستگاه توانایی رندیدن بخش ضخیم را نخواهد داشت. به همین منظور برای جلوگیری از فشار آمدن به دستگاه، از ((ترمز پیشروی قطعه)) استفاده می‌شود.

نکته :

تا به اینجای کار در مورد قسمت‌های بیرونی دستگاه گندگی نجاری اطلاعاتی در اختیار شما قراردادیم.

بدنهٔ گندگی نجاری هم مانند اره فلکه نجاری، از جنس چدن است و همان‌طور که میدانید بدنهٔ چدنی وزن بالا دارد و دستگاه را در جای خود میخکوب می‌کند.

با این حساب در اثر لرزش‌ها، دستگاه به دو طرف حرکت نمی‌کند.

در زیر این بدنه چدنی و آهنی، تجهیزاتی وجود دارد که در این قسمت به معرفی این بخش می‌پردازیم.

دستگاه گندگی نجاری به‌غیراز بدنه چدنی آن از قسمت‌های فلزی تشکیل‌ شده است که با پیچ به بدنه متصل شده‌اند.

همان‌طور که می‌بینید، این بخش از چند قسمت تشکیل‌شده است 

حفاظ شانه‌ای

این شانهٔ فلزی و متحرک، مانع از پس زدن چوب، گره‌های شکسته شده و چوب‌های شکسته شده می‌شود. چون اگر این قطعه‌ها به عقب پرتاب شود، موجب آسیب جدی به نجار خواهد شد.

غلطک شیاردار

این غلطک در کنار حفاظ شانه‌ای وجود دارد و چوب را به جلو هدایت می‌کند. این غلطک در دو طرف به فنرهایی متصل است که بر اساس اندازه چوب و پستی و بندی‌هایی که ممکن است در سطح چوب وجود داشته باشد، تغییر ارتفاع می‌دهد.

توپی تیغه

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های دستگاه گندگی نجاری است که نقش رندیدن چوب را به عهده دارد. در دو طرف توپی، کفشک‌هایی وجود دارد که پوشال را به سمت بیرون هدایت می‌کند.

غلطک ساده کشنده

این غلطک فلزی صیقلی است و چوب را به بیرون هدایت می‌کند. یکی از مهم‌ترین آموزش‌های کار با دستگاه گندگی نجاری، آموزش تنظیم تیغه‌های توپی است که بسیار مهم و نیازمند و اطلاعات کافی در این زمینه است. تلاش می‌کنیم در آینده و به‌صورت برنامه‌ریزی شده، به این مبحث بپردازیم. پس‌ازاین بخش، بهتر است قسمت کناری دستگاه را معرفی کنیم. معمولاً در سمت چپ دستگاه دربی وجود دارد که با پیچ‌دستی مهارشده و به بدنه چسبیده است.دستگاه را از برق خارج کنید و درب را بازکنید. همان‌طور که می‌بینید تسمه و زنجیر گیربکس به توپی‌ها نمایان است. تسمه‌ها به توپی متصل شده و زنجیر، به غلطک های عقب و جلو متصل شده است.

موتور دستگاه گندگی نجاری 

الکتروموتور ماشین‌های گندگی، تک فاز یا سه فاز بوده و دارای قدرتی بین ۴ تا ۱۰ اسب بخار می‌باشند که این، به عرض صفحه‌ی گندگی بستگی دارد.به این نکته باید توجه داشت که در هنگام بار دادن به ماشین، به عرض چوب و سختی آن توجه کرد تا فشار بیش از اندازه به الکتروموتور وارد نیاید. ازآنجایی‌که توپی نیاز به دور بالایی دارد، از تسمه برای اتصال آن به موتور استفاده‌شده است و با توجه به اینکه غلطک ها به‌آرامی باید حرکت کنند، از زنجیر استفاده می‌شود.

سرویس و نگهداری

  1. دستگاه گندگی نجاری هم مانند هر دستگاه دیگر، نیاز به سرویس و نگهداری دارد.
  2. حتماً غلطک ها، توپی و قسمت‌های گریس خور را طبق دستورالعمل کارخانه، گریس کاری کنید.
  3. حتماً با استفاده از بادپاش گردوغبار و پوشال را به بیرون برانید.
  4. گازوییل به تیغه‌ها و بدنه گندگی آسیب نمی‌رساند و مانع از زنگ‌زدگی تیغه‌ها و توپی می‌شود.
  5. تسمه‌ها و زنجیر را به‌صورت دوره‌ای کنترل کنید.
  6. در هنگام کار با دستگاه حتماً از عینک، ماسک و دستکش استفاده کنید.
  7. زمانی که دستگاه روشن است، هیچ‌گاه دست خود را به سمت توپی و غلطک ها نبرید.

برا ی اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در مجموعه توسعه صنعت ایرانیان ( صنعت گستر ایرانیان ) تماس حاصل فرمائید.

همچنین بخوانید

دستگاه دم چلچله زن توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه دم چلچله زن نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم اين ماشين، در انواع سنگين و دستي برقي )قابل حمل،(يك تيغ و دو تيغ، پنوماتيكي و اهرمي، با مارك […]

دستگاه لبه چسبان دستی توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه لبه چسبان دستی نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم. در کل دستگاه های لبه چسبان نوار سه نوع می باشند که عبارتند از  . در دستگاه اتوماتیک قبل […]

دستگاه فرز نجاری توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه فرز نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم این ماشین فرز چوب ایرانی دارای قابلیتهای زیادی است. این ماشین با اسپیندل بسیار دقیق و بدون کمترین لرزشی در 3 حالت سرعتی 3000/4800/7000 […]

دستگاه سه کاره نجاری توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه سه کاره نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم مشخصات سه کاره نجاری دستگاه سه کاره نجاری قابلیت انجام سه کار از اصلی ترین های نجاری را دارد. این ماشین دارای […]

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید