دستگاه اره فلکه ای

دستگاه اره فلکه ای

توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه اره فلکه ای در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم.

دستگاه اره فلکه ای

اره فلکه‌ای یا همان اره نواری یکی از دستگاه‌های رایج و اصلی در صنایع چوب (نجاری، مبلمان و …)  هست. اره نواری  در اندازه، اسم و کاربردهای مختلف وجود دارد. برای اولین بار در سال  ۱۸۰۹ ایده ساخت اره فلکه‌ای توسط ویلیان نیوبری مطرح شد اما مشکلاتی با دستگاه ساخته‌ی او همراه بود. یکی از مشکلات شایع در اره ساخته شده توسط ویلیام، عمر کوتاه تیغه بود.  در سال ۱۸۴۶ یک زن فرانسوی به نام آنه پالین، تکنیکی جدید برای جوشکاری تیغه‌های اره فلکه ابداع کرد که تحولی در این صنعت و استفاده از دستگاه اره نواری پدید آورد. او پس از این تغییر، تولید و فروش عمده اره نواری را آغاز نمود.

اره فلکه نجاری را می‌توان به دو مدل عمودی (ایستاده) و افقی تقسیم نمود :

دستگاه اره افقی 

دستگاه اره فلکه ای افقی در کارخانه‌های چوب بری و صنایع بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند و قطر فلکه آن‌ها از ۱۰۰ سانتی متر شروع و در قطرهای بزرگ‌تر موجود است. از این اره‌ها برای برش تنه‌های بزرگ قطور درخت به برش‌ها و الوارهای کوچک‌تر استفاده می‌شود. تنه‌های درخت با استفاده از جک برقی یا هیدرولیکی بر روی خط برش قرار می‌گیرد و اپراتور تیغه اره را بر روی تنه‌ی درخت با استفاده از موتورهای الکتریکی به حرکت در می‌آورد. این اره‌ها بانام ((اره رام)) هم شناخته می‌شوند.

دستگاه اره عمودی 

دستگاه اره فلکه ای عمودی در بیشتر کارگاه‌های صنایع چوب موجود است و بسیار عمومی‌تر از اره افقی است. این اره‌ها در اندازه‌های رومیزی، برای برش چوب‌های نازک و سبک برای معرق کاری و در اندازه‌های بزرگ‌تر و تا قطر ۱۰۰ سانتی متر برای برش گرده‌بینه‌های قابل حمل استفاده می‌شود. اره نواری‌های معمول در کارگاه‌های نجاری قطر ۶۰ یا ۸۰ هست. اره‌های عمودی فلکه معمولاً در کارگاه‌های چوب بری مورد استفاده قرار می‌گیرند و برای راه اندازی آن باید حتماً برق ۳ فاز داشته باشید. اما  اره‌های ۶۰ یا ۸۰  با برق تک فاز هم  قابل راه اندازی هستند.

در این نوشته به‌ صورت تخصصی به مبحث اره نواری ایستاده یا همان اره فلکه عمود می‌پردازیم 

بدنه

این اره‌های معمولاً از بدنه یکپارچه چدنی ساخته شده‌اند. بدنه چدنی  بسیار سنگین است و این سنگینی از تکان خوردن اره در اثر برش و گردش موتور جلوگیری می‌کند. در برخی مدل‌های امروزی از بدنه آهنی هم استفاده می‌شود که بهتر است پایه‌های آن را به زمین پیچ کنید تا در اثر لرزش، تنظیمات و دقت اره به هم نخورد.

فلکه‌ها

فلکه پایینی ثابت است اما فلکه بالایی به‌وسیله پیچ‌های تنظیمی که بر روی آن تعبیه شده است،

الکتروموتور

الکتروموتور فلکه پایینی را به حرکت در می‌آورد و فلکه بالایی با کمک تیغه اره، به حرکت در می‌آید.

الکتروموتورها در دو مدل تک فاز و سه فاز بر روی دستگاه اره فلکه ای ، قابلیت نصب دارند.

بخش‌ها حفاظتی

حفاظ فلزی بر روی فلکه‌ها قرار می‌گیرد و حفاظ‌های چوبی به‌صورت باکس در راستای مسیر حرکت تیغه نصب می‌شود.
این حفاظ‌ها علاوه بر خاصیت ایمنی‌شان، مانع پرتاب شدن خاک اره به فضای اطراف می‌شود.

صفحه

صفحه به تنهایی از چند بخش تشکیل شده است.

گونیا

این قطعه برای تنظیم زاویه و تنظیم عرض برش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در مدل‌های جدید، گونیای زاویه دار هم وجود دارد.

البته معمولا صفحه در برخی اره فلکه های کوچک با ترفندی می توان برش های زاویه دار ایجاد کرد.

بر روی صفحه شیاری به‌صورت طولی وجود دارد که امکان نصب گونیای متحرک بر روی آن را دارید.

نکته‌هایی که باید در مورد دستگاه اره فلکه ای  بدانید :

  1. همه‌ی اره فلکه‌های قسمت‌های گریس خور دارند و این قسمت‌ها را هر چند وقت یک‌بار گریس کاری کنید. (با استفاده از پمپ گریس)
  2. قبل از روشن کردن دستگاه، از محکم بودن تیغه مطمئن شوید.
  3. بعد از اتمام روز کاری، با استفاده از پیچ تنظیم فلکه بالایی، تیغه را شل کنید تا در اثر انقباض و انبساط، تیغه ترک نخورد.
  4. همیشه الکتروموتور و سایر قسمت‌های اره را باد بگیرید و گردو خاک را از روی آن بردارید.
  5. بعد از برشکاری در صورتی که دستگاه وکیوم ندارید، خاک اره را از  روی زمین جمع کنید تا مشکلات تنفسی و بینایی ایجاد نکند.

تذکر !?

  1. از چپ و راست و تیز بودن دندانه تیغه اطمینان حاصل کنید چون نبود چپ و راست مناسب در دندانه‌های تیغه موجب ایجاد فشار بیشتر بر روی تیغه و الکتروموتور می‌شود.
  2. در هنگام برش از ماسک و عینک استفاده کنید.
  3. در زمان تنظیم گونیا، دستگاه را خاموش کنید.
  4. زمانی که دستگاه روشن است به هیچ عنوان در جهت گردش تیغه نایستید چون اگر تیغه پاره شود، مانند شلاق به طرفی پرتاب می‌شود.

ضمنا :

فروشگاه توسعه صنعت ایرانیان تعمیرات انواع دستگاه نجاری را نیز برعهده میگیرد .

همچنین بخوانید

دستگاه دم چلچله زن توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه دم چلچله زن نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم اين ماشين، در انواع سنگين و دستي برقي )قابل حمل،(يك تيغ و دو تيغ، پنوماتيكي و اهرمي، با مارك […]

دستگاه لبه چسبان دستی توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه لبه چسبان دستی نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم. در کل دستگاه های لبه چسبان نوار سه نوع می باشند که عبارتند از  . در دستگاه اتوماتیک قبل […]

دستگاه گندگی نجاری توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه گندگی نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم یکی از دستگاه‌های مهم و لازم در کارگاه‌های صنایع چوب، گندگی است. به عبارتی می‌توان این دستگاه را در میان اره فلکه ای […]

دستگاه فرز نجاری توسعه صنعت ایرانیان فروشنده دستگاه فرز نجاری در مرحله اول توضیحاتی را در مورد این دستگاه نجاری برای خرید بهتر مشتریان عزیز ارائه کرده که در ادامه به آن می پردازیم این ماشین فرز چوب ایرانی دارای قابلیتهای زیادی است. این ماشین با اسپیندل بسیار دقیق و بدون کمترین لرزشی در 3 حالت سرعتی 3000/4800/7000 […]

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید